Rostade solroskärnor

IMGP0981 - kopia

För ett lite blodsockervänligare lördagssnacks rekommenderar jag idag rostade solroskärnor. Extremt näringstäta, och goda. Kanske inget man äter varje dag, men ibland. Det gör jag i alla fall.

Ta bara en bra olivolja, häll några skvättar i en varm stekpanna och fräs på solroskärnorna ett tag – men vakta pannan, eftersom kärnorna lätt bränns helt plötsligt. Hmm. Det kan ha hänt mig, ja.

IMGP0984 - kopia

Solroskärnorna ska få en lätt brun ton, på bilden ovan är de inte klara ännu. När de ser lagom stekta ut kryddar och saltar man efter behag. (Jag älskar det uttrycket, efter behag. Som Farbror Melker i Saltkråkan sa, ni vet när han saltade fisken: Efter behag, efter behaaag!)

IMGP0988 - kopia

Klart! Lite mer färg kunde de kanske ha fått, men det här duger också. Innehåller väldigt mycket (fleromättat) fett, väldigt mycket kalorier, medelmycket kolhydrater och mycket vitamin E, magnesium, järn och zink. Gött!

Annonser

2 reaktioner på ”Rostade solroskärnor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s