Blodsockervänlig nyårsmeny

Nyårsdukning

I år satsade jag ganska hårt på nyårsmenyn. Det blev en blodsockervänlig sådan, eller egentligen lite av varje. Det fanns en del att välja på…

Nyårsmiddag förrätt

Förrätten bestod av tapas. Laxrullar, cocktailpinnar med fetaost och oliver, dito med mozzarellaost och tomater, samt honungsmelon och parmaskinka med balsamico på. Allt (utom möjligen melonen) är väldigt snällt mot mitt blodsocker.

Grönkålschips

Ytterligare fanns det grönkålschips, fröknäckebröd och en vanlig grönsallad. Det var mat för ett helt kompani, trots att vi bara var fyra stycken. Bättre med för mycket mat än för lite ändå, tycker jag.

Rotsaker

Huvudrätten var mer eller mindre blodsockervänlig, beroende på hur man ville ha det. Jag gjorde en plåt med blomkål, morot, kålrot och rödbeta och en med potatis och batat. Den förstnämnda snällare mot blodsockret än den senare, men båda lika goda (ja, jag smakade på båda två). Till det lax i ugn, men fler bilder än så här blev det inte på huvudrätten.

Chokladmousse

Efterrätten bestod av en chokladmousse som jag gjorde med 90%-ig choklad enligt det här receptet. Jag kunde konstatera att det var bra att vi hade blåbär och jordgubbar till för det ser godare ut än det var. Smaken var ganska stark och bitter – här skulle det nog ha lönat sig att ha en choklad med lite mindre kakaohalt i. Det var nästan så att jag ångrade att jag inte gjorde världens godaste kladdkaka, men samma efterrätt tre år på raken känns ändå lite väl konservativt, och nu har vi i alla fall testat ett nytt recept, även om det inte riktigt levde upp till förväntningarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s